Novi detalji
163

Pelješac: Indijac se utopio jer nije potegnuo ručnu kočnicu na automobilu

G. M.
Foto: 24sata.hr
Foto: 24sata.hr
Indijski turista utopio se u petak u trajektnom pristaništu Prapratno na Pelješcu jer pri parkiranju nije aktivirao ručnu kočnicu, izvijestila je u subotu Policijska uprava dubrovačko-neretvanska.  

Očevidom je utvrđeno da je 27-godišnji Indijac u petak oko 15 sati namjeravao parkirati vozilo zagrebačkih registarskih oznaka na parkiralište trajektnog pristaništa, ali je propustio radnju osiguranja vozila od samopokretanja i nije aktivirao ručnu kočnicu.

"Zbog navedenog propusta došlo je do naglog pokretanja vozila prema naprijed dok se u njemu nalazio spomenuti vozač. Vozilo je upalo u more s visine od oko četiri metra te se odmah okrenulo na krov i potonulo na dubinu od šest metara", ističe se u saopćenju policije.

Unesrećenom Indijcu su pokušali pomoći policajci iz Policijske postaje Ston. Jedan je uskočio u more, zaronio do vozila i izvukao vozača na obalu, dok je drugi odmah započeo postupak reanimacije, ali je unatoč svim naporima vozač preminuo.

"Tijelo stradalog državljanina Indije prevezeno je na Odjel patologije dubrovačke bolnice gdje će se obdukcijom utvrditi točan uzrok smrti", navodi se u saopćenju policije, prenosi Hina.