Dva skupa
337

Pedesetak građana Zagreba protestovalo protiv vakcina: Cijepi si mamu, mene nećeš

N. V.
Foto: 24sata.hr
Foto: 24sata.hr
Protivnici vakcinacije su se okupili danas u Zagrebu, na Trgu bana Josipa Jelačića poručivši da je pandemija "lažna te da su mjere koje Štab uvodi ograničavanje ljudi s ciljem uništavanja njihovog psihičkog zdravlja".

Oko 50-ak demonstranata je danas poslalo poruku Nacionalnom štabu Hrvatske da se ne žele vakcinisati protiv koronavirusa, a sa sobom su imali veliki transparent na kojem je pisalo "Cijepi si mamu, mene nećeš. Pravo izbora. Toni, nisi sam".

Posljednji dio poruke odnosi se na pjevača Tonija Cetinskog koji je protivnik vakcina.

Prisutne najviše brine, kako su kazali, "šta se nalazi u vakcinama protiv koronavirusa", zanemarujući činjenicu da će ih koristiti cijeli svijet te da su i hrvatski zvaničnici poručili da će ih javno uzeti ukoliko će to uliti povjerenje ljudima.

Inače, više od 2.000 njihovih zaraženih sugrađana je preminulo, a ekonomija je doživjela krah.

"Otkad se to naša država i Vlada brinu za obične građane? Sve ove godine niste učinili ništa da riješite probleme siromaštva, korupcije, kriminala, nepotizma, nezaposlenosti i iseljavanja. I sami ste imali prste u svemu tome, a sada se brinete za naše zdravlje i život", rekla je na razglas jedna od prisutnih, a prenio 24sata.hr.

Treba napomenuti da je Vlada Hrvatske kazala da će vakcina protiv koronavirusa, kada bude dostupna, biti na dobrovoljnoj bazi.

Dok je trajao govor, mnogi prolaznici su im dobacivali da prošetaju do bolnice i vide kakvo je tamo stanje trenutno, a u neposrednoj blizini je održan i kontraprotest protiv ove grupe antivaksera.