{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Patrijarh Irinej primio predstavnike Jevrejske i Islamske zajednice

S
28.6.2011. u 17:16
0
5
Patrijarh Irinej primio predstavnike Jevrejske i Islamske zajednice
0
Patrijarh Irinej primio predstavnike Jevrejske i Islamske zajednice
Njegova svetost patrijarh srpski Irinej primio je prije nekoliko dana Isaka Asiela, rabina beogradskog i Muhameda Jusufspahića, muftiju srbijanskog. Razgovarali su o stečenim znanjima i utiscima nakon trosedmičnog boravka u Sjedinjenim Američkim Državama na programu "Uloga religije u rješavanju socijalnih pitanja u SAD-u".
Tokom sat vremena razgovora iznijete su teme vezane za probleme rješavanja socijalnih problema u Srbiji, kao i primjene nekih od modela koje je Program obuhvatio. Dogovorene su i konkretne akcije koje bi trebale afirmisati društvo u Srbiji.

Istaknuto da je neophodno podsjetiti građane Srbije na tekovine i vrijednosti koje se u potpunosti poklapaju i slažu, kako kod Jevreja tako i kod hrišćana i muslimana.

Patrijarh Irinej se složio da je neophodno obezbijediti slobodu sahranjivanja posmrtnih ostataka članova Islamske zajednice na beogradskim i drugim grobljima, na posebno obilježenom i odvojenom dijelu, uz slobodu neometanog obavljanja molitvenog pravila.

Polaznici programa su bili i imam Adnan Ahmedi uime IZ Preševo, Draško Đenović iz Hristove crkve, te đakon Aleksandar Sekulić uime Srpske pravoslavne crkve.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: