|

Paravinja: Tijelo Antonije Bilić je neko tu bacio

Paravinja: Tijelo Antonije Bilić je neko tu bacio
4
Klix.ba
30.11.2012. u 14:07
0
komentara
4

dijeljenja
Paravinja: Tijelo Antonije Bilić je neko tu bacio Dragan Paravinja
Dragan Paravinja, koji štrajkuje glađu u zatvoru u Šibeniku, kazao je, nakon što je objavljeno da je pronađeno tijelo Antonije Bilić, da ju je neko bacio na smetljište kamionskog parkirališta u Modrušu, u blizini Josipdola, implicirajući da je neko podmetnuo tijelo.
Paravinja, nezadovoljan kaznom od 40 godina zatvora u prvostepenom postupku, nastavio je štrajk glađu, pije samo vodu i puši cigarete te navodno želi da bude prebačen u zatvor u BiH na odsluženje kazne, jer smatra da bi imao bolji tretman, objavila je slobodna Dalmacija.

Paravinja je nakon hapšenja u Banjoj Luci kazao da je Antoniju Bilić udavio i bacio u rijeku. Kasnije je opovrgnuo da ju je on ubio.

DNK analizom je potvrđeno da kosti koje su pronađene u blizini Josipdola pripadaju Antoniji Bilić. Nisu nađeni nikakvi tragovi koji bi upućivali na uzrok smrti. No, ukoliko se ispostavi da je nesretna djevojka umrla na drugačiji način od onog rečenog u obrazloženju presude, suđenje Draganu Paravinji bi se moglo ponoviti.

Paravinja je navodno u zatvorskoj ćeliji pratio vijesti o otkrivanju tijela Antonije Bilić te kazao da ju je neko tamo bacio.

U školi koju je pohađala Antonija otvorena je Knjiga žalosti u koju se upisuju njene kolege.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.