Regija
0

Paravinja optužen za pokušaj silovanja i ubistvo Antonije Bilić

Sarajevo-x.com
Dragan Paravinja
Dragan Paravinja
Županijsko Državno odvjetništvo u Šibeniku podiglo je optužnicu protiv Dragana Paravinje zbog pokušaja silovanja i teškog ubistva Antonije Bilić, ali i pokušaja silovanja autostoperice kod Omiša, javljaju hrvatski mediji.

"Paravinja se tereti da je 7. juna 2011. oko 10 sati, upravljajući tegljačem iz pravca Splita prema Zagrebu, na raskrsnici ceste Split-Drniš-Zagreb kod mosta na rijeci Čikoli ugledao maloljetnu Antoniju Bilić koja je stopirala, nakon čega je okrenuo kamion, stao i povezao je. Također, tereti ga se da se u jednom trenutku zaustavio u namjeri da siluje Antoniju. Kako u tome nije uspio, u cilju da onemogući otkrivanje djela, usmrtio ju je te se potom odvezao do područja jezera Brljan na rijeci Krki i bacio njeno tijelo preko ograde u rijeku", saopćeno je iz Državnog odvjetništva u Šibeniku.

Paravinji se, također, stavlja na teret da je 28. juna 2010. na području Omiša pokušao silovati autostopericu rođenu 1986. godine. Sud je zatražio i produžetak pritvora.

Istražni postupak koji se na Županijskom sudu u Šibeniku vodio protiv 43-godišnjeg vozača kamiona Dragana Paravinje završio je početkom ovog mjeseca.

Dragan Paravinja u šibenski je pritvor doveden 23. jula, nakon što je uhapšen u Donjim Srđevićima u BiH. Nakon hapšenja Paravinja je srpskoj policiji priznao ubistvo te rekao da je tijelo maloljetnice bacio u Krku, no kad je izručen Hrvatskoj, negirao je ta teška krivična djela.

Policija je u spornom kamionu pronašla Antonijine vlasi, krv i slinu. Njeno tijelo do danas nije pronađeno, a policija i dalje radi na tom slučaju.