Svjedočio više od dva i po sata
0

Paravinja ne zna ko je ubio srbijansku novinarku

FENA
Dragan Paravinja
Dragan Paravinja
Dragan Paravinja, osumnjičeni za ubistvo maloljetne Antonije Bilić iz Krički, u blizini Drniša, danas je pred istražiteljima na šibenskom Županijskom sudu gotovo dva i pol sata svjedočio o onome što zna o ubistvu srbijanske novinarke Radislave Vujasinović 1994. godine u Beogradu.

Paravinja je o okolnostima ubistva novinarke svjedočio nakon dogovora na sastanku koji su u Rijeci održali glavni direktor hrvatske policije Oliver Grbić i direktor srbijanske policije Milorad Veljović te pošto je dodatno ispitivanje odobrilo Ministarstvo pravde BiH.

Njegov advokat po službenoj dužnosti Branko Baica izjavio je kako su Paravinju ispitivali načelnik Odjela općeg kriminaliteta pri Ravnateljstvu policije Predrag Brkopac i zamjenik direktora policije Milijan Brkić.

Paravinja je odmah rekao da nije ubio Radislavu Vujasinović niti zna tko je to učinio, no istražitelje su zanimala njegova saznanja o povezanosti smrti njegova rođaka s ubistvom srpske novinarke, rekao je advokat Baica i dodao kako je Paravinjin rođak sarađivao s novinarkom Vujasinović na temama o zločinima Željka Ražnatovića Arkana počinjenim na Ovčari i u istočnoj Slavoniji.

Nedugo nakon toga novinarka je ubijena, a uskoro je mrtav pronađen i Paravinjin rođak. Paravinja smatra da su ta dva ubistva povezana, rekao je njegov advokat Branko Baica.

Policija je smatrala da bi Paravinja nešto mogao znati o ubistvu novinarke Vujasinović zbog sadržaja njegova oproštajnog pisma koje je pronađeno netom prije nego što je uhvaćen u Donjim Srđevićima u Republici Srpskoj, a u kojem spominje činjenice koje bi se mogle dovesti u vezu s tim slučajem.

Advokat Baica novinarima je rekao kako je zadovoljan ispitivanjem te da ni u jednom trenutku niko od istražitelja Paravinji nije uputio nijedno pitanje o Antoniji Bilić.

Dragan Paravinja u pritvoru je u šibenskom zatvoru zbog sumnje da je ubio Antoniju Bilić iz Krički te da je na području Hrvatske počinio dva kaznena djela silovanja u pokušaju.

Njega je Hrvatskoj izručila Bosna i Hercegovina pošto je nepravomoćno osuđen na dvije godine i deset mjeseci zatvora zbog pokušaja silovanja 2002. godine na Palama.

Prije nekoliko dana pojavile su se špekulacije da bi Paravinja mogao imati saznanja o ubistvu srpske novinarke te su se policija Hrvatske i Srbije dogovorile o dodatnom ispitivanju, a tome se nije usprotivilo ni bosanskohercegovačko pravosuđe.

Sutra će na Županijskome sudu u Šibeniku biti nastavljena istraga o nestanku Antonije Bilić, a svjedočit će svjedok koji je prije dva dana izostao s ročišta.