{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Paravinja dva puta hapšen u Sloveniji i puštan uz garanciju

S
29.6.2011. u 17:59
0
3
Paravinja dva puta hapšen u Sloveniji i puštan uz garanciju
0
Paravinja dva puta hapšen u Sloveniji i puštan uz garanciju
Dragan Paravinja (Foto: SRNA)
Dragan Paravinja, koji je osumnjičen za ubistvo Antonije Bilić (17) iz Drniša u Hrvatskoj, radio je u Sloveniji od 2007. do 2009. godine za jedno privatno prevozničko poduzeće u poslovnoj zoni Šenčur, u blizini Aerodroma u Ljubljani, izjavio je slovenački ministar pravosuđa Aleš Zalar.
Paravinja je hapšen dva puta na osnovu međunarodne potjernice koju je za njim raspisala Srbija, ali je pušten uz garanciju, a Sloveniju je zauvijek napustio 5. februara 2009. godine.

Nakon sumnji da je postupak izručenja Paravinje Srbiji protivzakonito odugovlačen, ministar Zalar najavio je da će vladinoj antikorupcijskoj komisiji predati cijelu dokumentaciju o tom slučaju, prebacujući odgovornost na ranijeg ministra pravosuđa Lovru Šturma.

Zalar je novinarima rekao da je 22. januara 2009. godine potpisao rješenje o izručenju Paravinje Srbiji, te da je o tome obavijestio Interpol i sud u Kranju, koji je Paravinju prethodno pustio uz garanciju, piše hrvatski portal "Jutarnji.hr".

On tvrdi i da je tadašnji ministar pravosuđa Šturm dopustio da se postupak izručenja Paravinje Srbiji odgodi dok o žalbi branioca Paravinje na rješenje kojim mu je odbijen zahtjev za azil ne odluči Ustavni sud.

Taj postupak trajao je sve do početka 2009. godine, a kad je Ustavni sud rekao da nema osnova za žalbu Paravinja je već bio napustio Sloveniju.

Vozač kamiona Dragan Paravinja uhapšen je 26. juna u okolini Srpca, u Republici Srpskoj, nakon četvorodnevnog bjekstva, pošto je osumnjičen da je ubio 17-godišnju Antoniju Bilić iz Drniša i da je njeno tijelo bacio u rijeku Krku.

Policija još nije pronašla tijelo Bilićeve.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: