Regija
0

Parada ponosa u Budvi: Aktiviste gađali kamenjem i uzvikivali "ubij pedera"

Klix.ba
Foto: Damira Kalač/Vijesti.me
Foto: Damira Kalač/Vijesti.me
Uprkos buntu građana Budve i predstavnika političkih partija, koji su tražili da se odgodi najavljena Parada ponosa u tom crnogorskom gradu, ona će ipak biti održana. Već je došlo i do prvih incidenata prije samog zvaničnog početka parade.

U Budvi je oko 11 sati desetak mladića jajima gađalo autobus u kojem je bilo 30 LGBT aktivista, uz povike: "Bolesnici, pederi...", prenose Vijesti.me. Nakon što su aktivisti LGBT populacije izvukli crnogorsku zastavu, grupa mladića je kamenovala okupljenu masu. Policija je učesnike Parade ponosa udaljila ka hotelu Avala.

Foto: SRNA
Foto: SRNA

Parada ponosa je zakazana za 12 sati, a aktiviste čuva veliki broj policajaca.

Nešto manje od sat vremena prije početka Parade, u Gradskom parku došlo je do koškanja policije i grupe mladića, među kojima je bio i tamošnji bokser Nikola Sjekloća, dok je sa terase hotela Mogren grupa mladića uzvikivala: "Ubij, ubij, pedera"! Protivnicima Parade ponosa se pridružio i proslavljeni fudbaler Dejan Savićević.

Jake policijske snage će osiguravati skup i već su od jutarnjih sati raspoređene po gradu. Ovo je prva parada ponosa u Crnoj Gori.