{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Par iz Srbije prodaje bubrege za 30.000 eura

3.6.2012. u 10:26
64
22
Par iz Srbije prodaje bubrege za 30.000 eura
64
Par iz Srbije prodaje bubrege za 30.000 eura
Crno tržište na kojem se prodaju ljudski organi se zbog ekonomske krize sa Dalekog istoka i Južne Amerike preselilo u Evropu, a takav slučaj je zabilježen i u Srbiji, piše International Herald Tribune, prenosi Blic.rs.
Trgovina organima se odvija u Grčkoj, Španiji, Italiji, ali na Kosovu. Putem interneta se prodaju bubrezi, koštana srž i rožnjače, a sve zbog siromaštva i očaja. Srbijanski par Pavle Mircov i njegova djevojka Danijela, oboje iz Kovina, preko interneta su ponudili prodaju bubrega po 30.000 eura. Pavle je izgubio posao te živi u teškim uslovima. Sa svojom porodicom živi od samo jednog obroka dnevno.

Par je dobio ponudu iz Makedonije u visini od 20.000 eura. Pavle je dodao da se ne plaši operacije i kršenja zakona.

Ni jedan slučaj trgovine organima u Srbiji do danas nije procesuiran jer se to obavlja tajno.

Portal navodi da je jedan muškarac iz Srbije dao bubreg političaru koji ga je zauzvrat zaposlio u svojoj firmi. Transplantacija je navodno obavljena u jednoj beogradskoj bolnici, a dvojac se pojavio sa lažnim dokumentima.

Naveden je još jedan primjer trgovine organima, a to je slučaj Ervina Bala iz Kikinde, koji je na lokalnoj televiziji ponudio svoj bubreg na prodaju zbog teških uslova u kojim je živio. Nakon toga je dobio pomoć direktora lokalne škole i postao vozač.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: