Zagreb
0

Papu na Hipodromu dočekalo 300.000 vjernika

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Papa Benedikt XVI. stigao je danas na Hipodrom gdje ga je dočekalo oko 300 hiljada vjernika, i gdje bi za pola sata trebala početi sveta misa u povodu Nacionalnog dana hrvatskih katoličkih porodica, najsvečaniji dio Papinog pohoda Hrvatskoj.

Sveti Otac je na Hipodrom došao papamobilom iz Apostolske nuncijature, pozdravljen od ushićenih vjernika koji su na Hipodrom počeli pristizati još noćas, te su u molitvenom bdijenju čekali dolazak poglavara Katoličke crkve koji će tokom svete mise predvoditi molitvu Kraljice neba.

Papa je prolazeći kroz okupljeno mnoštvo blagoslivljao okupljene, zastao i u naručje uzeo dvije bebe te ih također blagoslovio. Vjernici, među kojima brojne porodice s djecom, Svetog su Oca dočekali pjesmom, pljeskom, zastavama i transparentima na kojima piše "Papa, mi te volimo", "Uvijek vjerna Hrvatska" te noseći šalove s papinom likom.

Hodočasnici su pristigli iz svih dijelova Hrvatske, BiH, Slovenije i drugih zemalja.

Na prostoru oltara Svetoga Oca dočekali su biskupi, a brojno svećenstvo okupilo se i ispred oltara. Hipodrom cijelo vrijeme nadlijeće policijski helikopter.