Benedict XVI u Zagrebu
0

Papa: Pristupanje Hrvatske EU je logično i nužno

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Talijanski dnevnici u svojim internetskim izdanjima u subotu navečer javljajući o Papinoj posjeti Hrvatskoj prenose riječi Benedikta XVI. da je pristupanje Hrvatske Evropskoj uniji "logično, ispravno i nužno".

"Može se razumjeti i određeni skepticizam s obzirom na to da jedan relativno mali narod po broju stanovnika ulazi u već izgrađenu Evropsku uniju", prenosi papine riječi La Stampa.

Poštujući skepticizam dijela stanovnika prema pridruživanju EU-u, Benedikt XVI je rekao kako je uvjeren da većina stanovništva s velikom radošću očekuje to pridruživanje, piše La Stampa.

Il Giornale također javlja da je Sveti Otac kazao kako je pristupanje Hrvatske EU-u logično, ispravno i nužno.

Corriere della Sera u izvještaju o Papinom boravku u Hrvatsku prenosi riječi Benedikta XVI o blaženom kardinalu Stepincu.

"Kardinal je bio veliki pastir i veliki kršćanin, čovjek izrazitog humanizma. Rekao bih da je takva bila sudbina kardinala Stepinca, morao je živjeti u dvije diktature koje su bile oprečne, ali su obje bile antihumanističke."

La Repubblica u tekstu naslovljenom "Papa brani porodicu: bez vjere Zapad je u opasnosti", kaže da je Benedikt XVI prvog dana posjete Hrvatskoj uputio kritiku birokratiziranoj Evropi i zatražio podršku porodici.