{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pahor nudi posredovanje u rješenju makedonsko-grčkog spora

F
18.1.2010. u 08:51
0
0
Pahor nudi posredovanje u rješenju makedonsko-grčkog spora
0
Pahor nudi posredovanje u rješenju makedonsko-grčkog spora
Foto: AP
Slovenski premijer Borut Pahor u nedjelju je tokom posjete Makedoniji, makedonskom premijeru Nikoli Gruevskom ponudio posredovanje Slovenije u rješavanju spora Makedonije s Grčkom, javila je u nedjelju Slovenska televizija, pozivajući se na neslužbene izvore.
Grčka je, naime, odbila prijedlog da se spor riješi arbitražom, kako je to postignuto između Pahora i hrvatske premijerke Jadranke Kosor. Uspjehom inicijative Slovenija bi mogla ojačati utjecaj u regiji, a prilika da se o slovenskoj inicijativi ponovno razgovara bit će u martu ove godine u Sloveniji na konferenciji čelnika zapadnog Balkana i Europske unije, javila je Slovenska televizija u nedjelju.

Na konferenciji za novinare nakon susreta s Gruevskim u Skoplju Pahor je rekao da je sada za Makedoniju prelomni trenutak u kojem bi spor s Grčkom o imenu Makedonije trebalo brzo riješiti, kako bi nekadašnja jugoslavenska republika mogla napredovati na putu u euroatlantske integracije.

Pahor je usto rekao da je i Slovenjija prilikom ulaska u EU morala prihvatiti kompromisni sporazum s Italijom, te da je sada u istoj poziciji Hrvatska. Gruevski je rekao da je Makedonija spremna prihvatiti svaku pomoć, iako je riječ o pitanju koje na kraju moraju prihvatiti Makedonija i Grčka.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li izaći na oktobarske izbore?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: