|

Pahor na kalendaru za 2015. kao pekar, povrtlar, frizer...

Pahor na kalendaru za 2015. kao pekar, povrtlar, frizer...
10
F
FENA
11.12.2014. u 08:56
11
komentara
10

dijeljenja
U Sloveniji je u tiražu od samo 150 primjeraka štampan zidni kalendar za 2015. na kojemu različite mjesece u godini ilustriraju fotografije predsjednika Boruta Pahora u ulogama pekara, ekološkog povrtlara, djelatnika gradske komunale, frizera, mesara, soboslikara, te drugih drugih običnih, nepolitičkih zanimanja.


Riječ je o projektu dizajnera Vasje Cenčiča i fotografa Boruta Krajnca, a fotografije su nastale u vrijeme Pahorove kampanje za predsjedničke izbore prije dvije godine. Tada se Pahor originalnom akcijom "Dajmo jedni drugima poticaj" koju je osmislio njegov izborni štab biračima predstavljao kao čovjek blizak malim ljudima, koji ne zazire od bilo kakvog poštenog posla.

Cenčič je izjavio da će jedan primjerak kalendara pokloniti Pahoru na posebnoj prezentaciji krajem iduće sedmice, te da se za sada ne planira dodatno štampanje većih tiraža.

Prihod od kalendara ide u humanitarne svrhe.

Pedesetjednogodišnji Pahor po svim je ispitivanjima javnosti najpopularniji slovenski političar. Nešto je omiljeniji kod ženskog dijela biračkog tijela, a u mladosti se kao student bavio i manekenstvom. Pahor je jedini među slovenskim političarima koji se do sada iskušao na sve tri najvažnije državne funkcije - kao predsjednik parlamenta, premijer i predsjednik države.
Prijavi grešku


Komentari (11)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...