{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ove godine zaplijenjeno 783 kilograma narkotika

S
23.8.2009. u 15:02
0
2
Ove godine zaplijenjeno 783 kilograma narkotika
0
Ove godine zaplijenjeno 783 kilograma narkotika
U Crnoj Gori je u prvih sedam mjeseci ove godine zaplijenjeno 783 kilograma narkotika, dok je protiv 234 osobe podnesena krivična prijava zbog neovlašćenje proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, saopšteno je iz Odsjeka za borbu protiv droge Uprave policije.
U navedenom periodu zaplijenjeno je 770 kilograma marihuane, 10 kilograma heroina, 281 gram kokaina, kao i 157 komada sintetičke droge.

Policija je od 1. januara do 1. avgusta otkrila 250 krivičnih djela u vezi sa opojnim drogama i nadležnim tužiocima podnijela 157 prijava protiv 234 lica.

Odsjek navodi da je, u odnosu na prethodne dvije godine, značajna promjena u strukturi oduzetih narkotika, jer je u znatno većoj količini zaplijenjena droga tipa "skank", koje je za sedam mjeseci ove godine zaplijenjeno više od 770 kilograma, dok je u 2007. oduzeto 273, a u 2008. godini oko 327 kilograma.

Prema podacima Odsjeka, zaplijena ostalih vrsta droge je, za sada, u približnim granicama kao u prethodnim periodima.

Odsjek navodi da crnogorska policija, po pitanju suzbijanja droge, ostvaruje veoma dobru saradnju sa policijskim službama svih zemalja u regionu.

"Ta saradnja se realizuje kroz razmjenu informacija i provođenje zajedničkih istraga koje su u prethodnom periodu rezultirale procesuiranjem veoma značajnih predmeta, kada su bila u pitanju međunarodne organizovane krijumčarske grupe", navode u ovom odsjeku.

Osim zemalja regiona, Odsjek za borbu protiv droge i krijumčarenja Uprave policije na isti način sarađuje i sa policijskim službama zemalja Evropske unije i šire.

Ocijenjeno je da je Crna Gora, uglavnom, tranzitno područje i u mnogo manjem obimu krajnja destinacija za krijumčarenje i distribuciju heroina i kokaina, pa se, prema procjenama Odsjeka, u ovoj zemlji zadrži do deset odsto ukupne količine narkotika koji se krijumčare preko njene teritorije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: