{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ove godine zaplijenjeno 783 kilograma narkotika

S
23.8.2009. u 15:02
0
2
Ove godine zaplijenjeno 783 kilograma narkotika
0
Ove godine zaplijenjeno 783 kilograma narkotika
U Crnoj Gori je u prvih sedam mjeseci ove godine zaplijenjeno 783 kilograma narkotika, dok je protiv 234 osobe podnesena krivična prijava zbog neovlašćenje proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, saopšteno je iz Odsjeka za borbu protiv droge Uprave policije.
U navedenom periodu zaplijenjeno je 770 kilograma marihuane, 10 kilograma heroina, 281 gram kokaina, kao i 157 komada sintetičke droge.

Policija je od 1. januara do 1. avgusta otkrila 250 krivičnih djela u vezi sa opojnim drogama i nadležnim tužiocima podnijela 157 prijava protiv 234 lica.

Odsjek navodi da je, u odnosu na prethodne dvije godine, značajna promjena u strukturi oduzetih narkotika, jer je u znatno većoj količini zaplijenjena droga tipa "skank", koje je za sedam mjeseci ove godine zaplijenjeno više od 770 kilograma, dok je u 2007. oduzeto 273, a u 2008. godini oko 327 kilograma.

Prema podacima Odsjeka, zaplijena ostalih vrsta droge je, za sada, u približnim granicama kao u prethodnim periodima.

Odsjek navodi da crnogorska policija, po pitanju suzbijanja droge, ostvaruje veoma dobru saradnju sa policijskim službama svih zemalja u regionu.

"Ta saradnja se realizuje kroz razmjenu informacija i provođenje zajedničkih istraga koje su u prethodnom periodu rezultirale procesuiranjem veoma značajnih predmeta, kada su bila u pitanju međunarodne organizovane krijumčarske grupe", navode u ovom odsjeku.

Osim zemalja regiona, Odsjek za borbu protiv droge i krijumčarenja Uprave policije na isti način sarađuje i sa policijskim službama zemalja Evropske unije i šire.

Ocijenjeno je da je Crna Gora, uglavnom, tranzitno područje i u mnogo manjem obimu krajnja destinacija za krijumčarenje i distribuciju heroina i kokaina, pa se, prema procjenama Odsjeka, u ovoj zemlji zadrži do deset odsto ukupne količine narkotika koji se krijumčare preko njene teritorije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: