{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ovako izgledaju poništeni glasački listići u Srbiji

7.5.2012. u 09:59
29
90
Ovako izgledaju poništeni glasački listići u Srbiji
29
U Srbiji su jučer održani opći izbori na kojima su građani s pravom glasa u toj zemlji mogli birati predsjednika države te buduće sazive republičkog i vojvođanskog parlamenta i lokalnih samouprava. Međutim, neki su radije izabrali da ponište svoj glasački listić nego da glas daju ljudima za koje smatraju da nisu dostojni funkcije predsjednika države ili poslanika u parlamentu.
Bilo je tu crteža, šaljivih komentara, ali i prijedloga koga treba staviti na listu. Neki smatraju da bi pjevač Ekrem Jevrić ili njegova kolegica Vendi, a možda i Batman, bili bolji predsjednici Srbije od 12 ponuđenih kandidata za koje se mnoglo glasati.

Drugi su, pak, zaokružili sve kandidate i tako učinili svoj listić nevažećim, dok su neki izrazili svoje nezadovoljstvo crtajući po listićima. Bilo je tu i vrlo kratkih i jasnih poruka: "Svi ste isti, mrš!"

Kako nekima baka vjerovatno nije mogla doći do biračkog mjesta, oni su prenijeli predsjedničkim kandidatima njenu poruku: "Rekla vam moja baka da jedete g****!"

Među poništenim listićima veliki je broj i onih koje su poništili članovi ili simpatizeri Piratske partije Srbije. Oni su jasno poručili da će Srbija dobiti još jednog igrača na političkoj sceni.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: