Sklonio milion i po eura
0

Otkriveni tajni Sanaderovi računi

SRNA
Ivo Sanader (Foto: AFP)
Ivo Sanader (Foto: AFP)
Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader sklonio je milion i po eura na dva tajna računa u inostranstvu, objavili su hrvatski mediji, pozivajući se na visoke izvore u istražnom timu.

Novac je pronašao Interpol u dvjema stranim zemljama, ali se zbog istrage detalji drže u tajnosti.

Hrvatska javnost zaokupljena je pitanjem hoće li Sanader pristati na ubrzani postupak izručenja, a to bi moglo biti jasnije danas nakon konferencije za novinare, koju je za 10.00 sati sazvalo državno tužilaštvo u Salzburgu.

U međuvremenu, Austrijanci su potvrdili da Sanadera žele ispitati kao svjedoka u aferi Hypo banke.

Sve je manje onih u Hrvatskoj koji vjeruju da će bivši hrvatski premijer požuriti u Hrvatsku, gdje ga odmah čeka 30 dana istražnoog zatvora i saslušanje koje će se snimati videokamerom.

Poznavaoci prilika slučaja Sanader ističu tri scenarija njegovog toka. Za Zagreb bi najpoželjniji bio da Austrijanci Sanadera što prije vrate u Hrvatsku.

Druga dva brinu vladajuću elitu, a odnose se na plaćanje visoke garancije koja bi Sanaderu omogućila da se brani sa slobode u Austriji, odakle bi napao svoje dojučerašnja saradnike, posebno premijerku Jadranku Kosor, potpredsjednika Sabora Vladimira Šeksa i državnog tužioca Mladena Bajića.

Treća opcija je da Sanader dođe u Hrvatsku i obračuna se sa svima, tvrdnjom da su svi sve znali i da su zato svi odgovorni.