Regija
1

Otkaz policajcu zbog skidanja dvojezične ploče u Vukovaru

FENA
Policija na ulicama Vukovara (Foto: Arhiv/Hrv.hr)
Policija na ulicama Vukovara (Foto: Arhiv/Hrv.hr)
Policajcu Igoru Gilji, koji je prije dva mjeseca tokom službe skinuo dvojezični natpis s vukovarskog Centra za socijalnu skrb, nepravomoćnom odlukom disciplinskog suda trebao bi biti otkazan ugovor o radu, doznaje se iz izvora bliskog policiji.

Ostalih pet njegovih kolega koji su također bili suspendovani navodno je na disciplinskom sudu MUP-a kažnjeno oduzimanjem 10 posto mjesečne plaće.

Glasnogovornik MUP-a Dušan Miljuš te informacije nije mogao službeno potvrditi jer odluka Disciplinskog suda nije otpremljena kažnjenim policajcima.

No, ta odluka nije konačna jer se na nju može žaliti drugostepenom disciplinskom sudu, a u konačnici je moguće i pokretanje upravnog spora.

Policajac Igor Gilja (25) iz Iloka rekao je Hini da ni njegov odvjetnik još nije upoznat s nepravomoćnom odlukom, o kojoj je danas izvijestio Večernji list.

"Nisam upoznat s tom odlukom, a danas sam kontaktirao i mog odvjetnika koji također o takvoj odluci nije obaviješten", rekao je Gilja.

Policajac Igor Gilja u noći sa 7. na 8. oktobra bio je s kolegama raspoređen kod Centra za socijalnu skrb u Vukovaru na čuvanju dvojezičnih ploča da bi pred kraj radnog vremena Gilja sa zgrade Centra skinuo i odnio dvojezičnu ploču što je otkriveno naknadno, dolaskom interventne policije. U trenutku skidanja ploča pet Giljinih kolega bilo je nedaleko u parkiranom policijskom vozilu.

Sva šestorica iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske suspendovani su 9. oktobra, a protiv Gilje je policija podnijela i kaznenu prijavu zbog skidanja ploče.