Zločin u Vinkovcima
0

Otac ubio suprugu i sina, pa presudio sebi

Sarajevo-x.com/SRNA
Vinkovci
Vinkovci
Zlatka i Mariju Hamazić te njihovog starija starijeg sina Zdenka (30) pronašli su policajci mrtve u prizemlju njihove porodične kuće u naselju Kanovci u Vinkovcima, u ponedjeljak oko 17 sati, piše zagrebački Jutarnji list.

Ranjen je njihov mlađi sin Vladimir, koji je, prema pričanju susjeda, istrčao iz kuće tražeći pomoć. Mladić, star 27 godina, ima dvije prostrjelne rane, navodno podlaktice i u predjelu glave. Na Kanovcima kažu da ga je u bolnicu automobilom prevezao neko iz susjedstva. Ubrzo potom i policiji je stigla dojava o krvavom masakru u kući na Kanovcima.

U vinkovačkoj bolnici su potvrdili da je mladić operiran, na intenzivnoj je i njegovo stanje je stabilno. Mrtva tijela navodno su pronađena u dnevnom boravku, u prizemlju uređene porodične kuće, zasad nije poznato koliko je hitaca ispaljeno, a neslužbeno se doznaje da je pucano iz pištolja.

Prema prvim informacijama, nije riječ o nekom mafijaškom obračunu već je ulogu krvnika preuzeo otac i suprug Zlatko Hamzić. Pištoljem je smaknuo svoju suprugu Mariju i sina Zdenka dok je teško ranio drugog sina Vladimira. Potom je presudio i sebi. Vladimir Hamzić je u bolnici, kako smo neslužbeno doznali, istražiteljima samo rekao kratku i jezivu rečenicu: "Stari nas je sve porokao".

Niko od susjeda na Kanovcima ni nekoliko sati poslije tragedije nije znao reći šta se moglo dogoditi u kući u njihovom susjedstvu. Govore tek da je riječ o uglednoj vinkovačkoj porodici koja je finansijski dobro stajala. Vlasnik kuće bio je do prije nekoliko godina finansijski direktor vinkovačkog ciglara Dilj, sada u penziji.

Na prednjem dijelu kuće stoji natpis privatne, porodične firme. Uviđaj je i u 20 sati trajao, a na mjesto krvave tragedije izašao je i istražni sudija Županijskog suda u Vukovaru, Slavko Teofilović. Policijskim trakama ograđena je kuća iz koje su oko 17 sati odjekivali hici, a policija je blokirala i ulaz u Ulici K. S. Đalskog.