Došao na sud
6

Otac Melanie Trump, zbog privatne tužbe boravi u Sloveniji

Klix.ba
Foto: Vaaju.com
Foto: Vaaju.com
Otac prve dame Sjedinjenih Američkih Država Melanije Trump, Victor Knavs, doputovao je u Sloveniju zbog privatne tužbe za klevetu i povredu časti koju je prije više od dvije godine podnio protiv novinara Bojana Požara, prenosi Vaaju.

Iako niko nije očekivao da će se pojaviti na sudu Knavs je ipak došao.

Melanijin otac podnio je privatnu tužbu protiv Požara zbog uvrjedljivih optužbi. Naime, u novinama objavljenim 19. oktobra 2016. godine Požar je objavio članak "Dokumenti, utaja poreza: Viktor Knavs bio u zatvoru?".

Naime, novinar ga je optužio da je u mladosti kada se bavio prodajom automobilskih dijelova, 1976 godine, bio osuđen za utaju poreza, odnosno za trgovinu na crno i da je zbog toga osuđen na zatvorsku kaznu.

Bojan Požar je svoju tvrdnju dokazivao navodnim dokumentima iz policijskog arhiva te izjavom komšinice Knavsovih koja je potvrdila da je Knavs bio osuđen i boravio u zatvoru .

On je rekao i kako ostaje pri svojoj tvrdnji, ali i da je Knavs u sudnici prihvatio njegovu pruženu ruku, sugerišući tako da je moguća vansudska nagodba.

Knavs koji je u pratnji svoje advokatice dao iskaz u okružnom sudu u Ljubljani odbio je da da izjavu novinarima koji su ga opsjedali i poručio im da su opasniji od američkih kolega.