Baška Voda
0

Otac i sin iz BiH izboli noževima oca i sina iz Baške Vode

SRNA
Otac i sin, Dragan i Krunoslav Jurić iz Baške Vode, kod Splita, izbodeni su nožem u tuči sa dvojicom državljana BiH, Salkom i Harisom, takođe ocem i sinom, čije prezime policija nije saopštila.

Jurići su nakon incidenta koji se dogodio oko ponoći prevezeni u splitsku bolnicu, gdje je teže povrijeđenom Draganu operisana jetra i stomačni trakt i koji je zadržan na intenzivnoj njezi, dok su njegovom sinu sanirane posjekotine.

Policija je u makarsku stanicu privela  dvojicu državljana BiH čije su bjekstvo nakon krvavog sukoba spriječili građani i turisti, koji su ih zadržali do dolaska policije. 

Hrvatski mediji prenose izjave očevidaca, koji govore da je to bila tuča velikih razmjera i da je velika sreća da nije završila sa težim posljedicama.

Prema svjedočenju, sukob je počeo na izletničkom brodu "Papa", vlasništvo Jurića iz Baške Vode, nakon čega se prenio na mol za koji je brod bio vezan.

O uzrocima incidenta u Baškoj Vodi postoji više verzija. Prva je da su otac i sin iz BiH na izletu odbili da jedu ponuđenu ribu, već su zahtijevali mesni obrok, koji su i dobili, ali su potom otkrili da im je servirana i svinjetina. 

Druga verzija je da su se sukobili zbog dugova, a po trećoj obje porodice su iz Bugojna i imaju neraščišćene račune.
Jurići su, naime, kao izbjeglice iz Bugojna u Bašku Vodu došli u ratu. Njihov brod je juče isplovio s izletničkom turom iz Baške Vode, u kojoj je bila i porodica iz BiH.