Regija
0

Osumnjičeni za trostruko ubistvo u Makedoniji izvršio samoubistvo

Anadolija
Dvojica starijih muškaraca i jedna žena žrtve su jutrošnjeg trostrukog ubistva u Zletovu na jugozapadu Makedonije, a osumnjičeni je u neposrednoj blizini mjesta događaja izvršio samoubistvo vješanjem.

Iz makedonskog Ministarstva unutrašnjih poslova je saopćeno da je osumnjičeni četrdesetogodišnjak jutros rano u kući ubio pedesetogodišnjeg muškarca, a potom otišao do kuće roditelja svoje supruge i ubio i njih.

Dalje se navodi da se osumnjičeni vratio u kuću gdje živi sa suprugom i posvađao se sa supruginim bratom kojeg je tamo zatekao.

On mu je tom prilikom oduzeo automatsko oružje kojim je najvjerovatnije i počinio trostruko ubistvo i time spriječio možda i veću tragediju.

Osumnjičeni, inače profesionalni vojnik, se potom udaljio od kuće, a policija je njegovo beživotno tijelo našla u neposrednoj blizini naselja.

Na mjestu događaja u naselju Probistip u Zletovu traje uviđaj, a dosadašnja istraga je pokazala da je osumnjičeni vojnik pobjegao sa mjesta dužnosti i da je posjedovao samo službeno oružje.

Ovo je druga porodična drama u posljednje dvije sedmice u Makedoniji koje su odnijele ukupno sedam ljudskih života.

Prethodna porodična tragedija se desila u Kavadarcima devetog augusta kada je četrdesetogodišnji muškarac ubio roditelje bivše supruge i njenu sestru.

Policija je dva dana kasnije ubicu uhapsila na lokalnom groblju.