Regija
0

Ostojić, Bernardić, Picula i Opančić novi podpredsjednici SDP-a Hrvatske

FENA
Foto: Sdp.hr
Foto: Sdp.hr
Za potpredsjednike SDP-a Republike Hrvatske delegati su na izbornoj konvenciji SDP-a u subotu izabrali Ranka Ostojića, Davora Bernardića, Tonina Piculu i Milanku Opačić.

Kako javlja Hina, oni su za potpredsjednike izabrani među 10 kandidata koji su prethodno izabrani za članove Predsjedništva stranke, a uz njih su se kandidirali Siniša Hajdaš Dončić, Gordan Maras, Mirando Mrsić, Peđa Grbin, Željko Jovanović i Arsen Bauk.

U Predsjedništvo stranke ušlo je 14 kandidata koji su u predsjedničkoj kampanji podupirali Zorana Milanovića, a tek su trojica bili podupiratelji njegova protukandidata Zlatka Komadine. Premoć Milanovićeva bloka još se jasnije pokazala u izboru članova Glavnog odbora – od ukupno 103 člana, petero ih je iz Komadinine struje pa je izbor dvojice potpredjsednika koji su aktivno podupirali Komadinu, Bernardića i Picule, bilo svojevrsno iznenađenje.

"Nažalost na izbore za potpredsjednike izišlo je skoro 500 ljudi manje nego na one za stranačka tijela", konstatirao je predsjednik stranke Zoran Milanović. Delegate i članove stranke pozvao je da se usredotoče na ono što je pred strankom, a to je borba za vlast u državi.

"Bolji smo, jači i pošteniji, imamo dobre namjere, ali ne onakve kakve trasiraju put prema paklu, nego prema uspjehu. Stvari moramo mijenjati kod sebe i u Hrvatskoj", poručio je Milanović i time zaključio cjelodnevnu 13. izbornu konvenciju SDP-a.