Regija
0

Osnivači Srpske napredne stranke kažu da je cilj Srbije Europa

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Osnivači nove srbijanske stranke Srpske napredne stranke u utorak su kazali kako je njihov cilj uključenje Srbije u Europu, ali i očuvanje njezine teritorijalne cjelovitost zadržavanjem Kosova u svojem okviru.

Na osnivačkoj skupštini SNS-a, najnovije srbijanske političke stranke, nekadašnji zamjenik haškog optuženika Vojislava Šešelja načelu Srpske radikalne stranke Tomislav Nikolić izabran je za predsjednika, a bivši tajnik SRS-a Aleksandar Vučić za njegova zamjenika.

Vučić je pozdravljajući predstavnike stranih zemalja poručio kako je poštovanje riječ koja je najvažnija u srpskom narodu.

"Mi vas poštujemo i ni od koga ne tražimo više - već da se poštuje nas, hoćemo uzdignute glave razgovarati s vama a ne da klečimo i bilo koga molimo", kazao je on dodajući "kako je cilj nove stranke da Srbija bude u Europi ali u isto vrijeme i da sačuva Kosovo i Metohiju".

Svečanosti su, kako prenose beogradske agencije i elektronski mediji, nazočili veleposlanici Slovačke, Norveške, Kube, Indije, Švedske, Danske, Alžira te predstavnici veleposlanstava SAD-a, Rusije, Francuske, Njemačke, Španjolske, Indonezije, Grčke i Libije.

Vučić je rekao kako se SNS u budućnosti neće zadovoljiti pukim sudjelovanjem u političkom životu Srbije, već da će jedini rezultat koji će priznavati biti pobjeda.