{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Originalan sporazum s Holbrookom izgorio

F
19.8.2008. u 13:37
0
16
Originalan sporazum s Holbrookom izgorio
0
Originalan sporazum s Holbrookom izgorio
Odvjetnik haaškog optuženika Radovana Karadžića Goran Petronijević u utorak je za beogradsku "Politiku" rekao da je u požaru izgorio originalni sporazum Holbrook-Milošević-Karadžić u kojemu, prema Karadžićevoj tvrdnji, Amerikanci haaškom optuženiku jamče da neće ići u Den Haag.
"Dokument je na vrlo čudan način nestao iz arhive Ministarstva vanjskih poslova u Beogradu početkom 2001. godine", rekao je Petronijević i dodao kako je "tada priopćeno da je u Saveznom ministarstvu vanjskih poslova tadašnje SR Jugoslavije izgorjela čajna kuhinja, a s njom dio arhive".

"Znam kakvi su propisi za čuvanje te arhive i znam da su poštovani: dakle, mogla je izgorjeti cijela zgrada, a da arhiva ostane sačuvana", tvrdi Petronijević za Politiku.

Petronijević je rekao da je "lako pretpostaviti kome su dokumenti dani i kome je bilo u interesu da obrana njima ne raspolaže u trenutku kada se ruše Rezolucija UN 1244 i Daytonski sporazum te niječe postojanje sporazuma s Holbrookom".

Odvjetnik Petronijević je rekao da se za sada neće izjašnjavati o tome ima li Karadžić svoj primjerak sporazuma s Holbrookom.

Na pitanje novinara o torbi s laptopom koja je prije nekoliko dana pronađena na Batajničkoj cesti nadomak Beograda i za koju se sumnja da je Kardžićeva, Petronijević je rekao da "Karadžić sumnja jesu li vraćene diskete njegove ili je u pitanju podmetanje".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: