{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Optužnica za paljenje ambasade SAD-a

F
10.4.2009. u 20:25
0
3
Optužnica za paljenje ambasade SAD-a
0
Optužnica za paljenje ambasade SAD-a
Okružno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Milana Živanovića zato što je 21. februara 2008. u ambasadi SAD-a izazvao požar, javili su u petak beogradski mediji.
Živanović je bio u grupi osoba koja je na silu ušla u ambasadu. Tužilaštvo ga tereti da je izazvao opasnost za više ljudi. Tada je usmrćen Zoran Vujović iz Novog Sada.

Tužilaštvo Živanovića tereti za teško krivično djelo protiv opće sigurnosti, za koje je predviđena kazna od dvije do 12 godina zatvora. Istom optužnicom, tužilaštvo ga tereti i za tešku krađu pri ulasku u ambasadu.

U optužnici se precizira da je Živanović 21. februara s grupom nepoznatih osoba otišao sa skupa "Kosovo je Srbija", i iz Ulice kneza Miloša zajedno sa ostalima u grupi, kamenjem gađao prozore i fasadu na američkoj ambasadi, a potom se preko terase koja se nalazi na prvom spratu prebacio u unutrašnjost diplomatskog predstavništva.

Zamjenivši američku srpskom zastavom, Živanović je s drugim nepoznatim osobama lomio i uništavao inventar u ambasadi, a potom su izazvali požar i doveli u opasnost živote ljudi kada je nastradao i Vujović koji se zatekao u ambasadi, navedeno je u optužnici.

Pomozite Mahiru Aliću

10.04.2009. u 20:19
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: