{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Optužbe me neće spriječiti, idem u SAD"

F
21.12.2010. u 10:53
0
5
"Optužbe me neće spriječiti, idem u SAD"
0
"Optužbe me neće spriječiti, idem u SAD"
Hashim Thaci (Foto: Reuters)
Kosovski premijer Hashim Thaci je optužbe iznesene u izvještaju specijalnog izvjestioca Vijeća Evrope Dicka Martyja da je mafijaš i trgovac ljudskim organima uporedio s "nacističkom propagandom".
On se u izjavi londonskom The Timesu "zarekao na međunarodnu sudsku borbu" protiv Švicarca Martyja.

"Ovo je najteža uvreda koju sam doživio kao čovjek, otac i premijer, a riječ je i o kleveti čitavog naroda Kosova", istakao je on.

Odbacujući sve optužbe o umiješanosti u organizovani kriminal, Thaci je Timesu rekao da ga one neće spriječiti u realizaciji njegovih političkih ciljeva i da uskoro namjerava da posjeti SAD i nekoliko evropskih zemalja.

"U životu imam tri glavna cilja. Prva dva su bili oslobođenje i nezavisnost Kosova. Njih sam ostvario. Treći je da učlanim Kosovo u NATO i Evropsku uniju i tip kao što je Dick Marty me neće spriječiti u tome", rekao je Thaci.

Times piše da je Thaci upozorio Martyja, kojeg smatra "srpskim apologetom" da pripremi svoje advokate, pri čemu je stalno provjeravao svoje riječi s prevodiocem na engleski jezik kako se nešto od onoga što je rekao ne bi protumačilo kao fizička prijetnja Martyju.

"Marty će morati da se suoči s pravdom zbog onoga što je učinio. Možda jeste državljanin neutralne zemlje, ali ne verujem da će pravda biti neutralna prema njemu", rekao Thaci u intervjuu za Times u Prištini.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: