Opet uočen morski pas u Jadranu, modrulj došao i do Korčule

Opet uočen morski pas u Jadranu, modrulj došao i do Korčule
220
Klix.ba
12.6.2019. u 08:29
88
komentara
220

dijeljenja
Opet uočen morski pas u Jadranu, modrulj došao i do Korčule Foto: Screenshot
Nakon što se prije nekoliko dana u vodama kod Makarske pojavio modrulj, omanji morski pas, još jedan je snimljen i u Korčulanskom kanalu.
U ovom slučaju radi se o istom morskom psu koji je nedavno mnoge kupače natjerao da dva puta pogledaju u more prije nego uđu u njega, prenosi 24sata.

Mako - korculanski kanal

Prije dva dana objavili smo informaciju da je kraj Makarske snimljen morski pas mako (Isurus oxyrinchus), a ne neka druga vrsta. Jutros je opet snimljen u Korčulanskom kanalu. Radi se o istom morskom psu a to se može vidjeti po rezu koji se nalazi malo desno, između glave i dorzalne peraje. (usporedba u prvom komentaru). Još jednom naglašavamo da nema razloga panici, radi se o nezreloj jedinki i vrsti koja nije agresivna. (v: Toni Kačić)

Posted by Podvodni.hr on Tuesday, June 11, 2019


Alen Soldo, jedan od najpoznatijih hrvatskih stručnjaka za morske pse, kaže kako se radi o modrulju koji se hrani sitnim ribama, lignjama, a ponekad i pticama, kao i leševima drugih životinja. Iako su rijetki slučajevi napada na ljude, stručnjaci ga ipak smatraju potencijalno opasnim morskim psom.U vodama Jadrana stalno i povremeno živi oko 28 vrsta morskih pasa, a prema Soldinim riječima, nisu zabilježena povećanja njihovih populacija.
Prijavi grešku


Komentari (88)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...