Nevrijeme u Dalmaciji
62

Olujni vjetar u Hrvatskoj dostizao brzinu od 217 km/h, poginula jedna osoba

A. D.
Jedna osoba poginula je u nevremenu u Hrvatskoj. Olujni vjetar koji je dostizao brzinu od oko 200 kilometara na sat pričinio je veliku materijalnu štetu u Dalmaciji.

Naime, 63-godišnjakinja je poginula dok je na tavanu pokušavala popraviti porušene crepove te je izgubila ravnotežu i pala, potvrdio je za HRT glasnogovornik Policijske uprave osječko-baranjske Zoran Kon.

U Dalmaciji su, zbog orkanske bure, zatvorene saobraćajnice, ostrvljani su odsječeni od kopna, a na putu Posedarje - Maslenica prevrnuta su tri šlepera, na koje je naletio automobil.

Na Paškom mostu izmjereni su udari vjetra od 217 kilometara na sat. Zbog vjetra su zatvoreni putevi za teretna vozila i autobuse iz unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto, saopćio je Hrvatski autoklub (HAK).

Tanker Rinella M zbog jake bure pluta u Kaštelanskom zaljevu, tačnije na području između otoka Barbarinca. Kod Masleničkog mosta prevrnula su se tri šlepera, a u nesreći je učestvovao i jedan automobil koji je naletio na dva prevrnuta kamiona, prenosi Index.hr.

U prekidu su pojedine trajektne, katamaranske i brodske linije.