|

Oluja u Crnoj Gori: Talasi uništili terase, voda prodirala u Stari grad u Budvi

Oluja u Crnoj Gori: Talasi uništili terase, voda prodirala u Stari grad u Budvi
18
Klix.ba
14.11.2019. u 08:08
16
komentara
18

dijeljenja
Nakon što su olujne kiše pogodile priobalne dijelove Hrvatske, jako nevrijeme pogodilo je i Crnu Goru, a stanje je posebno bilo kritično u Herceg Novom i u Budvi. Čak na plaži Jaz u Budvi more prijeti da će poplaviti nekoliko stambenih objekata.
Služba zaštite i spašavanja u Budvi crpila je vodu iz nekoliko poplavljenih stambeno-poslovnih objekata i postavljala je vreće s pijeskom kako bi zaštitila Stari grad od poplave.

Pogledajte snagu talasa na Pizani

Posted by Primorske novine on Wednesday, November 13, 2019

U ostalim dijelovima Crne Gore situacija je stabilna, vodostaj rijeka i Skadarskog jezera je u blagom porastu, a nije bilo ispuštanja voda iz hidroelektrana na rijeci Drim. Sistem zaštite i spašavanja je i dalje u pripravnosti i prati stanje na terenu.

Vjetar je sinoć oštetio i inventar na plaži Richardova glava u Budvi. Veliki talasi su uništili terase, a voda je kroz vrata prodirala u Stari grad, piše Srbija Danas.


I u Herceg Novom zabilježeno je jako nevrijeme, a najjači vjetar bio je jutros oko osam sati i iznosio je 68 km/h. Također, u ovom gradu pao je 31 litar kiše po metru kvadratnom.
Prijavi grešku


Komentari (16)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...