{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Olofa Palmea ubila UDBA kako bi diskreditirala Hrvate

F
18.1.2011. u 10:19
0
1
Olofa Palmea ubila UDBA kako bi diskreditirala Hrvate
0
Olofa Palmea ubila UDBA kako bi diskreditirala Hrvate
Olof Palme
Švedskog premijera Olofa Palmea ubio je plaćeni ubojica kojega je unajmila jugoslavenske tajne službe (UDBA) kako bi diskreditirala Hrvate u dijaspori, objavio je njemački politički magazin Focus u svom najnovijem izdanju pozivajući se na svjedočenje Vinka Sindičića pred njemačkim državnim odvjetništvom i bavarskim Uredom za kriminalistiku.
Ubojica, koji je u doba Palmeova ubojstva živio u Hamburgu, danas ima 65 godina i živi u Zagrebu gdje radi u privatnoj zaštitarskoj tvrtki, piše Focus na temelju vlastitog istraživanja, ne navodeći njegovo ime.

Vinko Sindičić, saradnik bivše jugoslavenske tajne službe koji je proveo deset godina u zatvoru u Škotskoj zbog pokušaja ubistva, iznio je neke ključne detalje vezane za atentat na švedskog premijera. Oružje kojim je ubojstvo počinjeno i koje do danas nije pronađeno, bio je revolver tipa Smith& Wesson kalibra 357 magnum koje je brodom prokrijumčareno iz Sjedinjenih Država u Švedsku, rekao je Sindičić na saslušanju početkom 2008. godine. Palmea su u Stockholmu budno nadzirali i pratili agenti tadašnje jugoslavenske tajne službe i utvrdili propuste u osiguranju švedskog premijera. Popularni švedski socijaldemokratski političar Palme ubijen je 28. februara 1986. godine nakon posjete kinu u središtu Stockholma, a njegovo je ubistvo šokiralo Europu.

Sindičić je, piše Focus, izjavio na saslušanju kako je Palmeovo ubistvo isplanirala srpska tajna služba u okviru svoje opsežne kampanje za diskreditiranje Hrvata na koje je namjeravala svaliti krivicu za atentat.

Njemačka je već u decembru 2008. godine cijeli zapisnik Sindičićeva saslušanja dostavila Švedskoj, ali Stockholm nije poslao nikakvo povratno pitanje što je Njemačku, kako navodi Focus, jako začudilo.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: