Nakon tragedije u Srbiji
0

Okrivljeni za požar u diskoteci "Kontrast" i dalje u pritvoru

SRNA
Foto: Telegraf.rs
Foto: Telegraf.rs
Novosadski Apelacioni sud odbio je kao neosnovanu žalbu Miroslava P, jednog od okrivljenih za požar u diskoteci "Kontrast", koju je njegov branilac podnio protiv sudskog rješenja o produženju pritvora za još dva mjeseca.

U tragičnom požaru u ovoj diskoteci poginulo je šest mladih ljudi, dok je četvoro lakše povrijeđeno.

Apelacioni sud istovremeno je potvrdio rješenje novosadskog Višeg suda kojim je za još dva mjeseca, osim Miroslavu P, pritvor produžen i drugim okrivljenim za tragični požar Alojzu G, Slaviši S. i Dejanu R. 

"Pritvor protiv okrivljenih produžen je s obzirom na to da istraga još nije okončana, te da postoji osnovana bojazan da bi okrivljeni, u slučaju da se nađu na slobodi, mogli da utiču na još nesaslušane svedoke u pravcu smanjenja, odnosno izbegavanja svoje krivične odgovornosti", saopšteno je iz Apelacionog suda.

Apelacioni sud, takođe, smatra osnovanim razloge zbog kojih je Viši sud produžio pritvor okrivljenim, jer postoje posebno teške okolnosti koje karakterišu izvršenje krivičnog djela za koje je zaprijećena kazna zatvora veća od 10 godina.

U tragičnom požaru 1. aprila u diskoteci "Kontrast" život su izgubili Marina Aničić (25) iz Čuruga, Tamara Miladinović (25) iz Novog Sada, Milena Dalmacija (26) iz Futoga, Zoran Ignjatović (28), koji je državljanin BiH sa prebivalištem u Novom Sadu, Marko Pavlović (29) iz Kragujevca i Renato Vuković (21) iz Kikinde.