Jutros u 5 sati
7

Okončana drama u Opuzenu: Savladan muškarac koji je raznio kuću i ranio policajca

Klix.ba
Foto: likemetkovic.hr
Foto: likemetkovic.hr
Muškarac koji je jučer u Opuzenu raznio kuću te ranio policajca, savladan je jutros oko pet sati, prenose hrvatski mediji.

Policija ga je jutros savladala te je uklonjen s krovne terase. On je prevezen u bolnicu u Splitu zbog opekotina koje je zadobio u eksploziji, prenosi Index.hr.

Jučer nešto poslije 16:40 sati muškarac je prijetio, a potom i aktivirao plinsku bocu u svojoj kući i tako izazvao eksploziju i požar.

Na mjesto događaja su izašli službenici PP Metković, JVP Metković i Hitne medicinske službe, javio je portal Like Metković koji je nešto poslije 23 sata objavio kako su na teren izašli pripadnici specijalne policije koji će pokušati muškarca skinuti s krova.

Prilikom popodnevne intervencije s ciljem sprečavanja nemilog događaja povrijeđen je jedan policijski službenik iz PP Metković koji je prebačen u Dom zdravlja Metković, a potom oko 19 sati helikopterom HRZ-a u KBC Split.

Neslužbeno se saznaje da je policajca u trenutku intervencije napadač porezao po rukama oštrim predmetom. Još je jedan policajac lakše povrijeđen.

Sve je navodno počelo zbog dječjeg rođendana u susjedstvu, jer mu je smetalo glasno dječije veselje. Izbila je svađa, a susjedi su pozvali policiju.

Nakon što je dignuo kuću u zrak muškarac se popeo na dio krova. Policija je s njim pregovarala do jutra.