|

Oglasila se kosovska policija: Hapsili smo zbog organizovanog kriminala, bilo je otpora

Oglasila se kosovska policija: Hapsili smo zbog organizovanog kriminala, bilo je otpora
119
Klix.ba
28.5.2019. u 09:06
91
komentara
119

dijeljenja
Kosovska policija oglasila se povodom jutrošnje akcije na sjeveru Kosova, te je saopćila da je uprkos oružanom otporu u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice izvršena policijska akcija u kojoj je uhapšeno nekoliko policijskih zvaničnika i građana.
Kako ističu uhapšeno je nekoliko osumnjičenih za učešće u organizovani kriminal, krijumčarenje robe i zloupotrebu službenog položaja."Ovoj operaciji prethodnila je višemesečna istraga PIK-a i Kosovske policije predvođene Specijalnim tužilaštvom Kosova, koja je rezultirala sumnjom o uključenosti nekih policijskih zvaničnika i nekih građana u učešće i organizovanje kriminalne grupe, u vezi sa drugim krivičnim djelima krijumčarenje robe i zloupotreba službenog položaja, davanje mita", navodi se u saopštenju kosovske policije.

Naveli su da je uprkos oružanom otporu u Kosovskoj Mitrovici, policijska akcija nastavljena, uključujući hapšenja i kontrolisanje nekih lokacija, što je, kako kažu, rezultiralo zapljenom "relevantnih dokaza kao i dugih cijevi".

U jutrošnjoj akciji Specijalne jedinice kosovske policije - ROSU na sjeveru Kosova, prema nezvaničnim informacijama iz kosovske policije, uhapšeno je najmanje pet osoba.
Prijavi grešku


Komentari (91)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...