{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Oduzet računar šefu Mladićevog obezbjeđenja

S
13.9.2010. u 20:08
0
6
Oduzet računar šefu Mladićevog obezbjeđenja
0
Oduzet računar šefu Mladićevog obezbjeđenja
Ratko Mladić (Foto: Arhiv)
Branislavu Puhalu, bivšem šefu obezbjeđenja Ratka Mladića, tokom pretresa stana na Banjici, u Beogradu, oduzet je računar, a internet prepiska koja je pronađena može pomoći u pronalaženju ovog haškog bjegunca, objavio je "Blic"..
"Tokom pretrage pet lokacija u noći između 10. i 11. septembra zaplijenjen je Puhalov računar na kome je bila internet prepiska. Očekujemo da ona može da pomogne u pronalaženju Mladića", rekao je izvor ovog lista upoznat sa istragom.

Prema istom izvoru, u okviru ove potrage za prikupljanjem podataka o skrivanju Mladića pretresena su četiri privatna stana, među kojima je Puhalov, zatim stan jednog daljeg Mladićevog rođaka i stanovi dvojce braće. Pretresane su i prostorije preduzeća "Lemić grup" DOO na tri lokacije, a pretrage su rađene i da bi se otkrili tokovi finansiranja Mladićevog skrivanja.

Puhalo je bio pripadnik 46. logističke brigade nekadašnje Vojske Srbije i Crne Gore i, osim Mladićevog sina, bio je jedini ovlašten da podiže njegovu vojnu penziju.

On se na suđenju optuženima da su bili Mladićevi jataci pojavio samo kao svjedok 9. juna prošle godine, kada je tvrdio da je Mladić 2001. godine čuvan "legalno" u Beogradu.

Puhalo je tada naveo da je 1997. godine, po dolasku Mladića u Srbiju, ukazom tadašnjeg predsjednika SRJ Slobodana Miloševića, a po naređenju načelnika Generalštaba Momčila Perišića, ustanovljen 30. kadrovski centar Vojske Jugoslavije koji je bio zadužen za obezbjeđivanje Mladića, smještenog u kuću u beogradskom naselju Banovo brdo.

Stoodstotni vlasnik i direktor preduzeća "Lemić grup" za proizvodnju metalnih vrata i prozora i spoljnu trgovinu je diplomirani inženjer mašinstva Zoran Urukalo, a preduzeće ima prostorije na tri adrese u Beogradu i ispostave u Moskvi i Šibeniku.

Haški tribunal podigao je optužnicu protiv ratnog načelnika Glavnog štaba Vojske Republike Srpske Ratka Mladića 24. jula 1995. godine i u međuvremenu ona je više puta mijenjana. Okrivljen je za genocid, saučesništvo u genocidu, zločine protiv čovječnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja tokom rata u BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: