{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Održana gej parada u Prištini, u povorci i predsjednik Hašim Tači

Klix.ba
10.10.2017. u 15:05
227
114
Održana gej parada u Prištini, u povorci i predsjednik Hašim Tači
227
Održana gej parada u Prištini, u povorci i predsjednik Hašim Tači
Obraćanje jednog od organizatora LGBT zajednice na Kosovu, u Prištini je danas bez incidenata završena prva Parada ponosa, u kojoj su učestvovali predsjednik Hašim Tači, ministar za evropske integracije Durat Hoha, diplomatski predstavnici i predstavnici političkih partija.
Šetnju pripadnika gej parade osiguravao je veliki broj pripadnika policije nakon što su mediji sinoć dobili poruku u kojoj je učesnicima ove manifestacije prijećeno smrću. Parada je okončana na Trgu Zahir Pajaziti.

"Velika je čast da razgovaram sa vama. Ovo je jedan od najsretnijih trenutaka. Danas smo uspješno završili Paradu ponosa na Kosovu. Ovdje podižemo svoj glas da nas čujete ne samo vi, već svi. Želimo da živimo sretno jedan pored drugog. Na ovom svijetu ima mjesta za sve", naveo je organizator", piše portal Indexonline.Predsjednik Hašim Tači je poručio da su svim građanima Kosova zagarantovana jednaka prava, te da neće dozvoliti prijetnje bilo kome.

"Ovdje sam da izrazim podršku ovoj zajednice da potvrdim da su na Kosovu sve zajednice jednake, da su država i društvo Kosova izgrađeni na principima slobode i jednakih prava svih zajednica", rekao je Tači.

Gej povorka je krenula nešto prije podneva sa Trga Skenderbeg. Učesnici Parade ponosa nosili su prepoznatljive zastave u bojama duge i raznobojne balone.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: