{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Održan sastanak Komiteta za raspodjelu diplomatske imovine

F
20.5.2011. u 13:20
0
0
Održan sastanak Komiteta za raspodjelu diplomatske imovine
0
Održan sastanak Komiteta za raspodjelu diplomatske imovine
Na sastanku Mešovitog komiteta za raspodjelu diplomatske i konzularne imovine bivše SFRJ jučer u Beogradu dogovoreni su rokovi za primopredaju dosad raspodijeljenih objekata iz regiona Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD), saopćilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.
Sve države sukcesori saglasile su se da se do 31. augusta ove godine završi prva faza primopredaje, a da se primopredaja ostalih, ranije raspodijeljenih nepokretnosti iz regiona OECD, u potpunosti završi do 31. augusta 2012.

Na sastanku je razmatrana i dalja podjela kulturnih dobara bivše SFRJ koja su se nalazila u diplomatsko-konzularnim predstavništvima u inozemstvu.

"Sve države sukcesori su se saglasile da ulože maksimalne napore i intenziviraju rad na postizanju dogovora o daljoj podjeli nepokretnosti iz ostalih regiona, prema dodatku Aneksa B Sporazuma o pitanjima sukcesije. Ovaj proces bit će okončan najkasnije do kraja 2011. godine, dok će rokovi i uvjeti predavanja ove imovine biti naknadno dogovoreni", navedeno je u saopćenju.

Predstavnici Mešovitog komiteta su jednoglasno konstatirali da treba ohrabriti dalji rad Ekspertske grupe za sukcesiju kulturnih dobara, o čijem su radu informirani, kao i ubrzano postizanje dogovora o podjeli i predaji kulturnih dobara i u ostalim objektima bivše SFRJ u inozemstvu.

To je bio četrnaesti sastanak Mešovitog komiteta, kojem su prisustvali ovlašteni predstavnici svih država-sukcesora bivše SFRJ - Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Srbije.

Naredni sastanak Mešovitog komiteta bit će održan u Sarajevu, u organizaciji Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: