{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Održan sastanak članica preduzeća "Kargo 10"

S
14.9.2010. u 21:10
0
0
Održan sastanak članica preduzeća "Kargo 10"
0
Održan sastanak članica preduzeća "Kargo 10"
U Zagrebu je danas održan sastanak predstavnika željeznica Hrvatske, Slovenije, Srbije i Republike Srpske - članica budućeg regionalnog preduzeća "Kargo 10" koje bi trebalo da donese racionalizaciju troškova i bolju organizaciju saobraćaja.
Predsjednik Uprave Hrvatskih željeznica Zlatko Rogožar rekao je na sastanku da je hrvatski ministar mora, prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta održao sastanak sa predstavnicima hrvatske carine i policije da bi zatražio njihovu saradnju i podršku na skraćivanju vremena za carinske formalnosti teretnih vozova na granici.

Robert Vuga iz željeznica Slovenije kolege je informisao o razgovorima sa predstavnicima crnogorskih i drugih željeznica o priključivanju regionalnom preduzeću, saopšteno je iz Hrvatskih željeznica.

Dragan Grujić iz Željeznica Srbije potvrdio je da je Upravni odbor ovog preduzeća donio odluku o učešću u osnivanju zajedničkog preduzeća "Kargo 10" i da je odluka već poslata Vladi Srbije na odobravanje.

Sastanku je prisustvovao i generalni direktor Makedonskih željeznica Oliver Derkovski koji je izrazio želju za saradnjom i uključivanjem Makedonskih željeznica u rad preduzeća "Kargo 10". Ostali članovi novoformiranog preduzeća prihvatili su njihov pristup, a ugovor o priključenju trebalo bi da bude potpisan prije polaska prvoga voza u organizaciji novog preduzeća, što je planirano početkom oktobra.

Protokol o osnivanju zajedničkog preduzeća željeznica Srbije, Hrvatske i Slovenije pod nazivom "Kargo 10" usuglašen je i potpisan u Beogradu 9. septembra, a ovo je prvi zvanični sastanak predstavnika novog preduzeća.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: