{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Održan sastanak članica preduzeća "Kargo 10"

S
14.9.2010. u 21:10
0
0
Održan sastanak članica preduzeća "Kargo 10"
0
Održan sastanak članica preduzeća "Kargo 10"
U Zagrebu je danas održan sastanak predstavnika željeznica Hrvatske, Slovenije, Srbije i Republike Srpske - članica budućeg regionalnog preduzeća "Kargo 10" koje bi trebalo da donese racionalizaciju troškova i bolju organizaciju saobraćaja.
Predsjednik Uprave Hrvatskih željeznica Zlatko Rogožar rekao je na sastanku da je hrvatski ministar mora, prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta održao sastanak sa predstavnicima hrvatske carine i policije da bi zatražio njihovu saradnju i podršku na skraćivanju vremena za carinske formalnosti teretnih vozova na granici.

Robert Vuga iz željeznica Slovenije kolege je informisao o razgovorima sa predstavnicima crnogorskih i drugih željeznica o priključivanju regionalnom preduzeću, saopšteno je iz Hrvatskih željeznica.

Dragan Grujić iz Željeznica Srbije potvrdio je da je Upravni odbor ovog preduzeća donio odluku o učešću u osnivanju zajedničkog preduzeća "Kargo 10" i da je odluka već poslata Vladi Srbije na odobravanje.

Sastanku je prisustvovao i generalni direktor Makedonskih željeznica Oliver Derkovski koji je izrazio želju za saradnjom i uključivanjem Makedonskih željeznica u rad preduzeća "Kargo 10". Ostali članovi novoformiranog preduzeća prihvatili su njihov pristup, a ugovor o priključenju trebalo bi da bude potpisan prije polaska prvoga voza u organizaciji novog preduzeća, što je planirano početkom oktobra.

Protokol o osnivanju zajedničkog preduzeća željeznica Srbije, Hrvatske i Slovenije pod nazivom "Kargo 10" usuglašen je i potpisan u Beogradu 9. septembra, a ovo je prvi zvanični sastanak predstavnika novog preduzeća.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: