{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Održan protest "Za hrvatski Vukovar-ne ćirilici"

A
2.2.2013. u 17:48
477
80
Održan protest "Za hrvatski Vukovar-ne ćirilici"
477
Održan protest "Za hrvatski Vukovar-ne ćirilici"
Foto: Hina
Više hiljada građana Vukovara, zatražili su od hrvatske vlade na današnjem protestnom okupljanju pod nazivom "Za hrvatski Vukovar-ne ćirilici", da odustane od provedbe Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina u Vukovaru i uvođenja dvojezičnosti.
Skupu koji je organizovao Štab za odbranu hrvatskog Vukovara, prema procjeni organizatora prisustvovalo je 20 hiljada ljudi. Okupljeni građani poručili su hrvatskom premijeru "kako ne treba da testira i izaziva hrvatske branitelje".

Predsjednik Štaba za odbranu hrvatskog Vukovara Tomislav Josić, kazao je kako je štab jučer podnio Ustavnom sudu zahtjev za ocjenu ustavnosti Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina te očekuje da Vlada odustane od njegove primjene do očitovanja Ustavnog suda.

U zahtjevima državnim vlastima, koje je Josić pročitao pred okupljenima koji su u Vukovar došli iz više krajeva Hrvatske, zatraženo je i poduzimanje svih radnji na otkrivanju i procesuiranju ratnih zločina i zločinaca "poglavito onih prijava koji godinama stoje u ladicama DORH-a", te da se u Hrvatskom saboru održi rasprava o provedbi Ustavnog zakona, a kojoj bi prisutni bili i članovi štaba.

"Gospodine Milanoviću prozivate nas javno u Hrvatskom saboru za nedostatak, kako kažete, malo hrabrosti, nas koji smo i bez malo te hrabrosti, za koju kažete da je nemamo, branili ovaj grad puna tri mjeseca. Nas koji smo nakon zatvaranja u koncentracijske logore pristali na mirnu reintegraciju, vratili se u grad i sa tim istim neprijateljem pokušali živjeti. Ako smo i bez to malo hrabrosti učinili sve ovo, zamislite što možemo i što ćemo učiniti s puno hrabrosti", rekao je Josić poručivši Zoranu Milanoviću da "ne testira i ne izaziva vukovarske branitelje", prenijela je Hina.

Prema informacijama policije, protestni skup u Vukovaru protekao je bez incidenata.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: