Slovenija - Hrvatska
0

Održan novi obećavajući sastanak

SRNA
Hrvatski ministar inostranih poslova i evropskih integracija Gordan Jandroković izjavio je danas nakon sastanka sa slovenačkim kolegom Samuelom Žbogarom i premijerom Borisom Pahorom da je na rješavanju otvorenih pitanja između Hrvatske i Slovenije dosta učinjeno, ali da ostaje još dosta toga da se uradi.

"Konstatovali smo da je od sastanka predsjednika vlada Hrvatske i Slovenije u Trakošćanu dosta toga napravljeno ali da je još dosta pred nama", rekao je Jandroković novinarima i dodao da ne može govoriti o detaljima, jer je takav dogovor.

Na pitanje da li je realno da problemi budu riješeni do kraja ove godine, Jandroković je rekao da su na dobrom putu.

Žbogar je potvrdio da je na sastanku bilo riječi o tome kako da bude realizovan dogovor iz Trakošćana.

"Razgovarali smo o rješenju problema između Slovenije i Hrvatske i sagledali dokle smo došli od sastanka u Trakošćanu. Pregledali smo gdje smo sada i gdje je bio napravljen napredak. Mislim da smo učinili veoma mnogo i na vrlo ozbiljan način", izjavio je Žbogar i ocijenio da će se rezultati lakše postići bez velikih izjava u javnosti.

Žbogar je izrazio nadu da bi sporazum koji bi omogućio deblokadu hrvatskih pristupnih pregovora mogao da bude postignut do kraja godine.