Vrhovni sud Australije
0

Odluka o Kapetanu Draganu za nekoliko mjeseci

FENA
Dragan Vasiljković
Dragan Vasiljković
Vrhovni sud Australije, pred kojim je u ponedjeljak započela rasprava o žalbi Hrvatske na odluku Federalnog suda o neizručenju Dragana Vasiljkovića, poznatijeg kao Kapetan Dragan, mogao bi u roku od tri do šest mjeseci donijeti svoju odluku, objavilo je u ponedjeljak hrvatsko Ministarstvo pravosuđa.

"Sukladno dosadašnoj praksi suda, može se očekivati da će odluku o žalbi Vrhovni sud objaviti u roku od tri do šest mjeseci nakon održane rasprave", kaže se u saopštenju.

Ministarstvo podsjeća da je u ponedjeljak "pred Vrhovnim sudom Australije započela rasprava na kojoj će sud odlučivati o žalbi koju je dana 22. februara 2010. u ime Republike Hrvatske podnio glavni tužitelj javnog tužiteljstva Commonwealtha protiv odluke Vijeća Federalnog suda Australije od 2. septembra 2009., a kojom je odbijena molba za izručenje Dragana Vasiljkovića Republici Hrvatskoj".

Ministarstvo također dodaje da raspravu prate radnici hrvatske ambasade u Australiji, a kako se očekuje rasprava pred Vrhovnim sudom Australije trebala bi trajati nekoliko dana.

Dragan Vasiljković optužen je u Hrvatskoj za ratne zločine počinjene nad zarobljenim pripadnicima HV-a i Hrvatske policije u Kninu i Bruškoj u februaru 1993. godine.