Ivo Josipović
0

"Odluka o Glavaševim odličjima bit će donesena u skladu sa zakonom"

FENA
Ivo Josipović
Ivo Josipović
Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović izjavio je danas, upitan kad će oduzeti odličja Branimiru Glavašu, da još nije dobio pravomoćnu presudu protiv Branimira Glavaša, a kada je dobije, da će pogledati jesu li ispunjeni svi zakonski uvjeti za to i da će postupiti isključivo po zakonu.

Svaka država, pa i Hrvatska može funkcionirati samo tako da poštuje svoje zakone, rekao je Josipović, nakon otvorenja Svjetskog kongresa iz medicine i prava u zagrebačkome hotelu Westin.

Upitan da prokomentira spajanje bolnica u Gradu Zagrebu, Josipović je rekao kako je to u jednom aspektu stručno pitanje koje se mora ponajprije razmotriti u okviru medicinske struke, ali i upravno pitanje, koje se odnosi na to što učiniti da sustav najbolje funkcionira.

"Grad Zagreb ima drugačije mišljenje o organizaciji. Znamo da postoji neka zakonska i ustavna podjela nadležnosti i u okviru toga treba tražiti rješenje. Ako je Grad Zagreb nadležan za određeno područje djelovanja treba mu prepustiti da o tome i odlučuje", kazao je Josipović.