Regija
0

Odgođeno suđenje Marku Miloševiću

FENA
Glavni pretres po tužbi požarevačkih članova Otpora protiv Marka Miloševića, sina bivšeg predsjednika Srbije i SR Jugoslavije Slobodana Miloševića, odgođen je danas za 18. februara, a sud je ponovo izdao nalog za njegovo privođenje.

Suđenje je odgođeno s obrazloženjem da je vraćen sudski poziv, a da policija nije postupila po nalogu suda o privođenju na saslušanje Marka Miloševića, niti o razlozima obavijestila sud.

Zato je sud danas ponovo izdao nalog o privođenju Miloševića, koji je pre dvije godine dobio azil u Rusiji.

Članovi požarevačkog Otpora - Momčilo Veljković, Radojko Luković i Nebojša Sokolović najavili su da će nakon 18. februara zatražiti da se Miloševiću sudi u odsustvu.

Momčilo Veljković, koordinator požarevačkog Narodnog pokreta Otpor i žrtva fizičkog napada Marka Miloševića i njegovih pristalica izjavio je za Tanjug da će Otpor insistirati na suđenju u odsustvu, jer Marka Miloševića mora da stigne zaslužena kazna, ali da se Otpor ne nada da on ikada može da se vrati u Požarevac.

Otpor traži od republičkog ministra pravde Dušana Petrovića da državni tužilac preuzme ovaj slučaj i goni Marka Miloševića, a to znači i da zatraži od Rusije njegovo izručenje, kako bi mu se sudilo u Srbiji.

Današnje suđenje izazvalo je veliko medijsko interesiranje, a osim članova požarevačkog Otpora prisustvovao je i nekadašnji vođa srpskih otporaša Srđan Milivojević.