{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Odbijena žalba Sanaderove porodice

S
29.12.2010. u 18:21
0
1
Odbijena žalba Sanaderove porodice
0
Odbijena žalba Sanaderove porodice
Foto: AFP
Vanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu odbilo je žalbe koje su advokati porodice Sanader uložili na blokadu poslovnog prostora, privatnih računa i udjela u kompanijama Perbujac i Alia savjetovanje.
Porodica Sanader žalila se i na pljenidbu vrijednih umjetničkih djela iz vile u Kozarčevoj ulici u Zagrebu, ali sud o tome tek treba da odlučuje.

Ivo Sanader je posredstvom advokata Gorana Suića ponovo poručio da je zabrinut za svoju porodicu. Suić je i danas bio u Salcburgu gdje je u zatvoru posjetio Sanadera. Nakon razgovora s bivšim šefom HDZ-a požalio se na prekratke žalbene rokove, ali nije želio otkrivati nikakve detalje sastanka sa klijentom.

Suić je naglasio da je nezadovoljan jer odbrana još nije od Uskoka dobila odgovor na zahtjev da im se omogući uvid u spis protiv Sanadera.

Advokat Jasna Novak u društvu Brune Sanader obratila se novinarima u Kozarčevoj, kojima je rekla da porodici Sanader nije jasno zašto im pretresaju dom.

Istražitelji su danas ponovno došli do vile Sanaderovih u zagrebačkoj Kozarčevoj ulici, pretpostavlja se, kako bi plijenili vrijedne pokretnine kako bi država imala od čega naplatiti u slučaju osuđujuće presude.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: