Hrvatska
0

Odbijena Thompsonova tužba protiv Pule

FENA
Pulski Općinski sud odbio je tužbu pjevača Marka Perkovića Thompsona protiv Grada Pule zbog uskraćivanja suglasnosti za održavanje koncerta u Areni uz obrazloženje da Sud nije nadležan narediti Gradu, koji je vlasnik Arene, kako će upravljati svojom imovinom.

Sutkinja Mirna Frančišković je rekla da nije pronašla elemente kršenja Thompsonovih ljudskih prava, kako je tužitelj naveo u svojoj tužbi pozivajući se na Ustav RH i europsku Konvenciju za ljudska prava.

Po odluci Suda, Thompson i njegova producentska kuća "M.P.-TON d.o.o." iz Zagreba dužni su nadoknaditi troškove parničnog postupka od 7.085 kuna u roku od petnaest dana nakon pravomoćnosti presude.

Menadžer pjevača Marka Perkovića Thompsona Zdravko Barišić, koji je zajedno s odvjetnicom Lidijom Horvat bio na izricanju presude, izjavio je novinarima kako i dalje vjeruje u pravnu državu te da će uložiti žalbu.

"Vjerujem da ćemo kad-tad Thompsona dovesti u Arenu. Legalisti smo, poštujemo pravnu državu, poštujemo odluku Suda premda ćemo se žaliti drugostupanjskom sudu", istaknuo je Zdravko Barišić.

Odvjetnik Grada Pule Rudolf Frančula izrazio je zadovoljstvo presudom jer je, kazao je, Sud prihvatio argumente da jedino Grad može odlučivati i raspolagati Arenom.

"Sud nije nadležan da naređuje održavanje koncerta u Areni. Uz to, potvrdilo se kako nisu povrijeđena ljudska prava iz Ustava Republike Hrvatske i europske Konvencije", ustvrdio je odvjetnik Frančula.

Grad Pula odbio je dati suglasnost Thompsonu za održavanje koncerta u Areni prošlog ljeta s obrazloženjem da je zahtjev podnio nakon roka predviđenog za najavu ljetnih zbivanja u Areni. Smatrajući da su mu povrijeđena ljudska prava, Thompson je tužio Pulu.