Regija
0

Odbijena Paravinjina žalba na istragu

FENA
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
Odbijena je žalba Dragana Paravinje na rješenje o pokretanju istrage zbog sumnje da je ubio 17-godišnju Antoniju Bilić kako bi prikrio pokušaj silovanja, doznaje se na šibenskom Županijskom sudu na kojem su u četvrtak saslušana dva svjedoka, među njima i susjed koji je zadnji vidio nestalu djevojku.

Na pokretanje istrage žalio se Paravinjin branitelj po službenoj dužnosti Branko Baica koji je nakon uvida u spis ustvrdio da se optužbe na račun njegova branjenika temelje na indicijama, a ne na materijalnim dokazima.

Izvanraspravno vijeće šibenskog suda tu je žalbu odbilo pa se istraga nastavlja.

Istražni sudija Igor Ninić u četvrtak je saslušao dva svjedoka, među njima i Franu Bilića, susjeda porodice nestale Antonije koji je djevojku zadnji vidio, i to u trenutku kad se ukrcala u Paravinjin kamion. Svjedok novinarima nakon saslušanja nije želio ništa reći, a istražni sudija samo je kazao da je od sudova u Rijeci, Splitu i Puli zatražio da saslušaju svjedoke koji bi mogli biti važni za istragu.

Rekao je i da će sud "uzeti sedmicu dana odmora" te da će se istraga nastaviti 9. i 10. augusta ispitivanjima Paravinjinih kolega s posla te drugih "osoba čija bi saznanja mogla koristiti istrazi".