Bosanski kasapin
0

Odala ga vlas iz brade

FENA
Britanska štampa i dalje prati dešavanja u Srbiji vezana za pozadinu hapšenja Radovana Karadžića i njegovo očekivano izručenje Haškom tribunalu.

Daily Telegraph prenosi tvrdnje da je Radovan Karadžić uhapšen nakon što je njegov identitet potvrđen DNK analizom vlasi iz brade koja mu je pomogla da se preruši u doktora Dabića.

Nakon što je prije nekoliko mjeseci BIA-i dojavljeno da bi Dabić mogao da bude Karadžić, dvoje agenata su, pretvarajući se da su neplodni par, zatražili pomoć od njega i uspjeli da dođu do uzorka koji je doveo do hapšenja.

Daily Telegraph također tvrdi da je Karadžiću na dan hapšenja javljeno da je u opasnosti, te da su visoki zvaničnici, strahujući da će ponovo nestati, izdali naređenje za akciju.

Times navodi da se Beograd priprema za, kako kaže, demonstraciju sile više hiljada nacionalista, protivnika izručenja bivšeg lidera bosanskih Srba haškom tribunalu.

Skup protiv Kardžićevog izručenja Hagu priprema, naglašava Times, ultranacionalistička Srpska radikalna stranka, koja je organizirala prijevoz Karadžićevih simpatizera iz unutrašnjosti Srbije i Republike Srpske u Beograd.

Financial Times pažnju usmjerava na nastojanja Karadžićevog advokata Svetozara Vujačića da izručenje odgodi do poslije mitinga, ulaganjem žalbe u posljednjem trenutku.