Tragedija u Hrvatskoj
0

Očevid o padu Cessne počinje čim dopuste vremenski uslovi

FENA
Foto: Dnevnik.hr
Foto: Dnevnik.hr
Nakon što su jučer spasilačke ekipe na predjelu Vaganskog vrha na Velebitu pronašle dijelove nestalog aviona Cessna, istražna sutkinja Županijskog suda u Gospiću Matilda Rukavina jutros je izvijestila o daljnjim postupcima vezanim uz očevid.

"Kao istražna sutkinja ovlastila sam djelatnike ličko-senjske Policijske uprave da obave očevid", a budući da je "riječ o specifičnim uvjetima i mjestu na kojem je zrakoplov pao, očevid će početi čim dopuste vremenske prilike", izjavila je istražna sutkinja Rukavina.

"Prioritet je da se izvuku tijela stradalih pilota nakon čega će se obaviti identifikacija i obdukcija. Kada bude moguće izvlačit će se i dijelovi zrakoplova", dodala je ona.

Istražna sutkinja Rukavina naglasila je kako je najbitnije stvoriti uvjete za sigurnost ljudi i očevidnog tima s obzirom na to da je riječ o teškom i miniranom terenu, a protekle noći na Velebitu je padao i novi snijeg koji stvara dodatne teškoće jer je prekrio jučerašnje tragove na mjestu događaja.

Prema mjestu pada aviona jutros su krenuli pripadnici Specijalne policije MUP-a i Interventne postrojbe ličko-senjske Policijske uprave kako bi, budući da je riječ o teško prohodnom i minirarnom terenu, ekipi za očevid omogućili siguran pristup tom području.