{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Obustava aukcije za sva preduzeća iz bivše SFRJ

F
21.8.2008. u 18:18
0
1
Obustava aukcije za sva preduzeća iz bivše SFRJ
0
Obustava aukcije za sva preduzeća iz bivše SFRJ
Srbijanska Agencija za privatizaciju i Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja odlučili su da do daljnjega obustave prodaje društvenih preduzeća čije je sjedište na teritoriji bilo koje od bivših republika SFRJ, saopćeno je u četvrtak iz Agencije za privatizaciju.
Agencija je navela da se odluka ne odnosi samo na preduzeća čije je sjedište u Sloveniji, kako su pojedini mediji prenijeli, već na sva preduzeća čije je sjedište u bivšim republikama SFRJ.

"Nakon dodatnih konsultacija sa stručnjacima za sukcesiju na prostoru bivše SFRJ, agencija i ministarstvo će donijeti konačnu odluku o daljnjem postupanju u vezi s ovim preduzećima, kojih u portfelju Agencije za privatizaciju ima oko 130", navedeno je u saopćenju.

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađen Dinkić izjavio je ranije u četvrtak da će se do daljnjega obustaviti aukcijske prodaje preduzeća s osnivačkim kapitalom bivših republika SFRJ.

Prema njegovim riječima, ta odluka je donijeta jer je uredba donijeta za vrijeme mandata tehničke vlade kada i nije neka velika pažnja posvećena njenom sadržaju, prenio je Tanjug.

"Tražio sam da se s ekspertima za sukcesiju urade dodatne analize i konsultacije kako bismo donijeli konačnu odluku da li ćemo nastaviti s primjenom uredbe ili ćemo je mijenjati ili staviti izvan snage", rekao je Dinkić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: