Regija
19

Obrenovac iz zraka izgleda zabrinjavajuće

SRNA
U beogradskoj opštini Obrenovac za sada nema opasnosti od izlivanja rijeka Tamnave i Kolubare, rekao je komandant Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd Mile Jovičić, ali prizori iz zraka zabrinjavaju.

Jovičić je zajedno sa predstavnikom javnog preduzeća "Beogradvode", helikopterom MUP-a, obavio izviđanje cijelog toka rijeka Tamnave, Kolubare i Peštana, do kopova "Kolubara" i teritorije Valjeva, Uba i Lazarevca.

Nakon obilaska terena, Jovičić je rekao da se rijeka Peštan sinoć izlila kod mosta koji spaja mjesnu zajednicu Poljane i Konatice, ali da za sada nema opasnosti po okolne kuće, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

On je istakao da su spasioci vatrogasne jedinice Obrenovac i regionalni tim za spasavanje i rad na vodi, na terenu, gdje konstantno prate situaciju.

"Štab za vanredne situacije opštine Obrenovac redovno zasjeda i, za sada, nema opasnosti po grad i okolna mjesta", rekao je Jovičić.

On kaže da je Kolubara, na kojoj je proglašena redovna odbrana od poplava, od sinoć porasla za oko 60 centimetara kod mosta u Obrenovcu, dok je vodostaj na Tamnavi u porastu i dostigao je nivo vanredne odbrane od poplava.