Regija
517

Objavljena mapa "velike Crne Gore", sa pripojenom BiH, Hrvatskom, Slovenijom...

Klix.ba
Nakon što je posljednjih dana Balkan zapljusnuo talas raznih ideologija, koji je probudio duhove prošlosti, a koji je zasnovan na crtanju novih granica država, društvenim mrežama kruži i karta "velike Crne Gore".

Sudeći po "novim" granicama, "velika Crna Gora" pomrsit će račune i "velikoj Albaniji" i "velikoj Srbiji".

Tako se u okviru "velike Crne Gore" našao dobar dio susjedne Albanije, Srbije (bez Vojvodine), Kosova, Makedonije i Bugarske. "Ideolozi" su "velikoj Crnoj Gori" pripojili i Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Sloveniju, dio Mađarske i Austrije, ali i Francuske.

U njenom okviru je i dobar dio Italije. Karta je na društvenim mrežama izazvala šaljive komentare, pa tako pojedini "sanjaju" da brodska linija Bar-Bari jednog dana postane lokalna linija.

I dok su se neki pitali zašto je Švajcarska ostala "izvan" granica "velike Crne Gore", drugi su šaljivo odgovorili: "Zato što puno rade".

Neki su imali i "veće" teritorijalne pretenzije, pa su izrazili želju da se "velika Crna Gora" spoji s "bratskom" Grčkom. Bilo je i zamjerki što je Lovćenac, inače grad u Vojvodini s najvećim brojem Crnogoraca u Srbiji, ostao izvan granica "velike Crne Gore", objavila je Radio Televizija Crne Gore.